8. Poimi valmis Dynamon tapahtumakonsepti käyttöösi

“Mahdollisuus näyttää, että niinku nuorissa on sitä jotain. Että nuoret ei olekaan niitä pahoja ihmisiä, jotka vaan sotkee ympäriinsä, vaan että nuorillakin on ääntä, mitä pitäisi antaa kuulluks.”
Milla, Dynamo -tyyppi 

Dynamo –hankkeen aikana tehtiin neljä erilaista tapahtumakonseptia: festivaali ulos, teemabileet, nuorten päihteetön klubi ja kyläjuhlat. Jokainen ryhmä halusi lähteä kohti omia tavoitteita, mutta kaikissa ryhmissä oli yksi yhteinen nimittäjä, yhteisöllisyys. Kaikissa ryhmissä Dynamo –tuottajat halusivat luoda nuorille mahdollisuuden kokea iloa yhdessä, saada kokemuksia yhdessä ja alentaa kynnystä lähteä ulos, muiden joukkoon. 

Saadun palautteen mukaan Dynamo –tuottajat onnistuivat. Sekä Mikkelissä että Pieksämäellä kuului juttua, että tapahtumissa oli nähty porukkaa, joka ei muuten aktiivisesti käy missään. Jo tapahtumassa käynti on askel yhteisöön ja yhteiskunnan osaksi” kirjoitimme ensimmäisessä Dynamo-hankehakemuksessa. Meidän tuottajaryhmien tyypit tekivät tätä lausetta hankkeen aikana todeksi. 

Tälle sivulle on kerätty jokaisen tapahtuman JÄRJESTELYSUUNNITELMASTA tapahtuman infoteksti. Järjestelysuunnitelma kannattaa aina aloittaa tapahtumaa kuvaavalla tekstillä, jotta kaikki tapahtumaa tekevät jakavat saman ajatuksen siitä, mitä tapahtuma pitää sisällään.  

Se tuo hyvin yhteisöllisyyttä ja ryhmää, varsinkin paikallisia nuoria. Riippuu missä sen järjestää, tuo paikallisia nuoria yhteen ja varsinkin sitten se tapahtuma itsessään varmasti tulee olemaan mahtava. 
Miro, Dynamo -tyyppi 

PMK TRACK FEST 

 Perjantai 10.6.2022 klo 16-22 Heikinlammen lavalla ja puistoalueella (Rennenkuja 4 76100 Pieksämäki). 

Katukulttuuriin keskittyvä 13-25-vuotiaille suunnattu ilmaisfestari Heikinlammella, Pieksämäellä. Ohjelmassa DJ-, raplyriikka-, graffiti-, katutanssi- ja skeittityöpajat. Lisäksi open stage paikallisille esiintyjille ja kolme rapkeikkaa. Puistoalueella on kolme ruokakojua ja muita myyjiä. Tarjolla myös pinssien (aiheet PMK Track Festin ympärillä) tekemistä. 

Festareille odotetaan yhteensä 400 henkilöä. Tapahtuma-alue on puistossa, joten myös puiston puolella voi olla katsojia. Virallinen festarialue rajautuu kuitenkin Heikinlammen puistoa rajaavaan hiekkatiehen. 

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Suomen Nuorisoseurojen Nuoret Etelä-Savon dynamoina -hanke yhteistyössä Pieksämäen kaupungin nuorisotoimen ja kulttuuritoimen Kulttuurista hyvinvointia kaikille -hankkeen kanssa. Ruokakojujen yhteistyöstä on vastannut Terho Häkkinen.” 

“PAINAJAISTEN PAUKKULA 

Suomen Nuoriso-opistolla keskiviikkona 19.10. Savotta –rakennuksessa. Kaikille Paukkulan opiskelijoille ja henkilökunnalle hirvittävän hauska halloween -juhla. Paikalle odotetaan 80 vierasta.  

Juhla koostuu pukukilpailusta (paras asu palkitaan!), kauhukäytävästä, kauhuonginnasta, karmeasta kakkubuffasta, valokuvauspisteestä ja illan huipentavasta discoilusta dj: n tahtiin. Tarkoituksena on pitää karmaisevan huikeat bileet klo 22 asti!” 

“SUMMER VIBES CLUB 

Tapahtuman pääesiintyjä on suomalainen rap-artisti Emmalotta Amanda Kanth eli taiteilijanimeltään tunnettu ETTA. Etta julkaisi ensimmäisen singlensä “Ballerina” vuonna 2018. Etta on tullut tunnetuksi kappaleistaan “Ämmä”, “Prinsessa” ja “10”. Hän on tehnyt yhdessä artisti Pihlajan kanssa Bändäri-nimisen kappaleen. Kyseessä on Etan ensiesiintyminen Mikkelissä.  

Esiintyjän lisäksi tarjolla on monenlaista muuta aktiviteettia, kuten silent disco, yhteisöllinen taideteos, mocktailbaari, erilaisia pelejä ja Glow in The Dark-maalauspiste. Mocktailit ovat alkoholittomia juomasekoituksia, joita nuoret voivat nauttia virvokkeina muiden aktiviteettien välillä. Silent discossa eli hiljaisessa discossa tapahtuman kävijät saavat kuulokkeet korvilleen ja pääsevät tanssimaan yksin tai yhdessä kuulokkeista kuuluvan musiikin tahtiin. Glow in The Dark-maalauspisteellä yläkouluikäiset nuoret tekevät pimeässä hohtavia kasvomaalauksia. 

Tapahtumaan pääsee sisälle rannekkeella, jonka voi lunastaa Summer Vibes Clubilta tapahtuma-aikana.  

Tapahtuman järjestää Suomen Nuorisoseurojen Nuoret Etelä-Savon dynamoina –hanke, joka on Etelä-Savon ELY –keskuksen rahoittama ESR –hanke. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Public House Wilhelm, Suomen nuoriso-opisto, Mikkelin kaupungin nuorisopalvelut sekä nuorisovaltuusto, Elisa Sipilä Darkesch Designilta ja Mikkelin seudun nuorisoseurat. 

Tapahtumaa kuvaamassa on Pihla Liukkonen (klo 18.30-20.30). Kuvia käytetään Dynamo-hankkeen ja Nuorisoseurojen viestinnässä. Lisäksi tapahtuman työntekijät kuvaavat kännyköillä somemateriaalia.  

Klubille odotetaan yhteensä 300 henkilöä. Lisäksi vapaaehtoisia noin 40. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on päihteetön. Tapahtuma on 13-24 –vuotiaille.“ 

“OTAVAN KOTA: KOTAVA 

Vastarakennetun kodan avajaiset, joissa tarjotaan makkaraa, kahvia, lettuja ja mehua sadalle ensimmäiselle. Kodassa palaa tuli ja siellä saa paistaa makkaraa. Tapahtumassa on ohjattua graffitin maalausta, sekä äänentoisto, josta taustalla soi musiikki.“