Dynamo-menetelmä

- Tervetuloa yhteiselle matkalle tapahtumien maailmaan!

Etkö sinäkin haluaisi tehdä tapahtuman, joka nousee tunnelmaltaan parhaimmaksi? Ja ryhmän, jossa uskalletaan ajatella ja väittää vastaan? Jos olet samoilla ajatuksilla liikenteessä, meillä voisi olla muutama vinkki sulle! 

Me päästiin Suomen Nuorisoseurojen hankkeessa Nuoret Etelä-Savon dynamoina testaamaan puolitoista vuotta nuorten kanssa tapahtumien tekemistä nuorille. Etelä-Savon ELY -keskuksen rahoittamassa ESR -hankkeessa fokus oli tehdä neljä tapahtumaa Pieksämäki-Mikkeli -akselilla ja kehittää sen pohjalta opas osallistavaan tapahtumatuotantoon. 

Me päätettiin tehdä nettisivusto, joka voi täydentyä pikkuhiljaa, kun lisää vinkkejä tekemiseen kertyy. Kenties myös käyttökertojen myötä, kun sinä hyvä lukija heität meille omat ajatuksesi ja kokemuksesi!  

Sivustolla on yhdeksän osa-aluetta, jotka täydentyvät meidän podcast -sarjalla, joka lähtee suunnistamaan kohti MIKSI TEHDÄ OSALLISTAVAA NUORTEN TAPAHTUMATUOTANTOA -kysymystä sekä videosarjalla, joka availee muutamia tapahtumatuottamiseen liittyviä kysymyksiä tapahtuma-ammattilaisten haastattelujen kautta. Videot on tehty kimpassa Dynamo -tyyppien, Hennan, Millan, Gülsümin ja Mikan kanssa. 

Sinulla, hyvä lukija, on siis kolme eri reittiä, joita pitkin lähteä kulkemaan meidän kanssa yhdessä Dynamo -tapahtumien maailmaan: kuuntele podcastit, katso videot ja ehkäpä sitten viimeisenä vielä lukaiset sivujen sisällöt. Tsekkaa myös sivujen liitteet! Me ollaan tehty sinulle valmiiksi käyttökelpoista materiaalia. Usko pois! Ollaan oltu itsekin aivan alussa ja silloin, jos milloin kaipaa valmiita pohjia, joista lähteä rakentamaan omaa juttuaan. 

Sisältö

Podcastit

Mikä on Dynamo?

Dynamo -toimintaan mukaan tuleminen

Dynamo -tuottaminen: hiekkalaatikko, jossa tapahtuma muotoillaan

Videot

JAKSO 1: Alkuun pääseminen

JAKSO 2: Tapahtuman rahoitus

JAKSO 3: Tapahtuman pakolliset kuviot

JAKSO 4: Tekniikka- ja artistiyhteistyö

JAKSO 5: Markkinoinnin haasteet

JAKSO 6: Juontajan käyttö tapahtumassa

JAKSO 7: Mitä just tapahtui